HTML

Zöld Budapest

Budapest, a mi városunk. Lehet szürke, szemetes, ocsmány, meg lehet szép, zöld, egészséges. Te mit teszel és melyikért?

Azt, hogy az MSZP Budapest mit tesz, ezen a blogon követheted.

Áttekintés a Zöld Budapest programról erre.

Linkblog

Veszélyes hulladékért virágot!

2009.04.23. 23:34 minden_irányba

Hihetetlen, hogy mi mindennel élünk együtt az otthonunkban. Amikor elindultunk 2008-ban ezzel az akcióval, nagyjából azt gondoltuk, hogy mindenkinek van egy-egy lemerült elem valamelyik fiók szegletében, vagy egy-két kiégett izzó, lejárt gyógyszer. Ezeket egy utcai akció keretében összegyűjtjük és minden leadott hulladékért adunk egy virágot. Egyszerű, gyors figyelemfelhívás, hogy figyeljünk a részletekre.

Ehhez képest már az első akciókon elképesztő mennyiségű hulladékot hoztak ki hozzánk. Először 2008-ban az újpesti piacnál voltunk, teljesen meg voltunk lepve, hogy mi mindent tartanak az otthonukban emberek, akár évekig. Csak azokat a hulladékokat vettük át, amelyeket előre meghirdettünk, amelyeknek megvoltak a feltételei és mégis, volt ott fáradt olaj, kiégett fénycső, ezer éves nyomtató, mobiltelefon, lejárt elemek, akkumulátorok tömege.

A Veszélyes hulladékért virágot! akció azóta is ugyanúgy zajlik, meghirdetünk egy időpontot, leszervezzük a szükséges szállítóeszközöket és feldolgozást, aztán a megjelölt időpontban minden leadott szemétért adunk egy virágpalántát.

Hogy mit lehet leadni nálunk?

  • elhasznált világítótestek, fénycsövek
  • háztartási gépek (mosógép hűtő, stb.)
  • lemerült szárazelemek
  • elhasznált akkumulátor
  • fáradt olaj, sütőzsiradék
  • bármilyen kisebb elhasznált elektronikai eszköz (kisebb hűtő, számítógép-maradványok)

 

Az akciót 2008. áprilisában 17 helyszínen csináltuk meg, májusban pedig folytatjuk!

Szólj hozzá!

Címkék: mszp akció leírás áttekintés

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr701094780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása