HTML

Zöld Budapest

Budapest, a mi városunk. Lehet szürke, szemetes, ocsmány, meg lehet szép, zöld, egészséges. Te mit teszel és melyikért?

Azt, hogy az MSZP Budapest mit tesz, ezen a blogon követheted.

Áttekintés a Zöld Budapest programról erre.

Linkblog

Zöldtörténet az MSZP BP-nél

2009.04.26. 12:22 minden_irányba

Az MSZP Budapest 2006-ig hasonlóan más társadalmi szervezetekhez a Föld Napján, április 22-én szervezett valamilyen megmozdulást a környezedvédelem ügyéért. Ezek általában figyelemfelkeltő akciók voltak, faültetéstől a különböző demonstrációkig, amivel igyekeztünk megjeleníteni elkötelezettségünket a környezet iránt. Ezek a megmozdulások megjelenítették azt, amit gondolunk, azonban nem mutattak túl önmagukon. Ettől többet szerettünk volna.

2007-ben ezért felújítottuk a VIII. kerületi Ludovika teret, valamint ugyanitt bemutattunk öt módszert, amelyekkel hozzájárulhatunk a város környezetének megóvásához a magunk mindennapi életében (ezekről hamarosab részletesen).

2008-ban egész áprilist a Földnek szenteltük, ez volt a Föld Hónapja. Ekkor indítottuk el a "Veszélyes hulladékért virágot!" akciót. 2008. április hétvégéin Budapest különböző kerületeiben gyűjtöttük az otthonokban lévő veszélyes hulladékot, s mindegyikért egy-egy virágot adtunk cserébe. Már ekkor látszott, hogy a veszélyes hulladékok kezelése szinte egyáltalán nem megoldott a fővárosi háztartásokban, miközben a Fővárosi Önkormányzat - pontosabban a fővárosi tulajdonú Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. - hulladékudvarai  ezt lehetővé tennék.

Idén, 2009-ben már Zöld Budapest néven indultunk el, ugyanígy áprilisban. A tavalyi példából kiindulva számítottunk rá, hogy lesz érdeklődés, de a valóság minket is meglepett. Idén csak áprilisban 17 helyszínen valósítottunk meg veszélyes hulladék-gyűjtést, 14 helyszínen és májusban is továbbmegyünk. Részletek áprilisról erre, a májusi folytatásról erre.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp történelem beszámoló áttekintés

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr741094754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása